Sziasztok! Ahogy ígértem, a héten vendégjátékkal szolgálok, az alábbi Pizza Pusztítást Andi végezte Svájcban. Ezúton is köszönjük neki!

A nyári felszolgálós szezonmunkám során abban a szerencsében részesülök, hogy minden hétfőn pizzát rendelhetek vacsorára. Nem ám akármilyen pizzát, hanem a Hotel kemencéjében készülő, eredeti portugál-svájci recept alapján készülő friss-ropogós olasz típusú pizzát (az olasz alatt én is azt értem, hogy vékony tésztás). Eddig három pizza vált áldozatommá, és egyikben sem kellett csalódnom.

Igen eredeti a pizzarendelés módja a Rüttiben. Adott ugyanis egy pizzaalap, paradicsomszószos, mozzarellás pizzatészta, amire mindenki maga válogatja össze kedve és ízlése szerint a feltéteket. A rendes étlap mellé tehát minden vendég kap egy kis pizzalapot is, amin be lehet ikszelni a pizza méretét (32cm (15 CHF,-) vagy 25 cm (12,5 CHF,-)), továbbá 22! féle feltét közül lehet válogatni, egy-egy feltétből akár dupla-tripla mennyiség kérésére is lehetőség van (0,5 és 2,5 CHF,- közötti áron). A feltétek között megtalálható szinte bármi, amit pizzára el lehet képzelni: hagymától a kapribogyón át a különféle tenger gyümölcseiig, felvágottak, tükörtojás, spenót és ilyen-olyan zöldségek, parmezán, valamint a hagyományosnak mondható ananász, olajbogyó és pepperóni.

Az étlap megjelenéséért és az elvitelre szánt dobozért 5 pontot adok, bár a dobozban semmi extra nincs, az étlap eredetisége ennyit megérdemel.

A tészta olasz típusú, nagyjából 4-5 mm vastag, omlós, puha, az enyémnek a  kemencében kissé megégett a széle (bár a vendégeknek ilyen pizzát még nem szolgáltam fel, ez csak a személyzetis vacsora esetében fordulhat elő J). Összességében nagyon finom és megnyerő. 17 pont.

A szósz paradicsomos alap, különösebb ismertetőjelét nem sikerült azonosítanom, viszonylag kevés kerül a tésztára, a kész pizzához pedig külön már nem lehet kapni belőle. Adnak viszont csípős pepperónis pizzaszószt, amit a svájciak igen kedvelnek, de nekem nem hiányzik. 3 pont.

A feltét  ízletes, elegendő mennyiségű és esztétikus. Legutóbb dupla adag olajbogyót és ananászt, gorgonzolát és friss bazsalikomot kértem rá. Tökéletes ízharmónia! 10 pont.

Összhatás a fentiek fényében: 5 pont.

Végeredmény: 40 pont

Aki erre jár  még 2009. szeptember 30-ig kóstolja meg! (A hotel  és az étterem utána sajnos bezár.) A receptet addig is megpróbálom megszerezni .

A bejegyzés trackback címe:

https://pizzapusztito.blog.hu/api/trackback/id/tr931242908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása