PizzaPusztító 2009.06.08. 11:06

Marxim

Sziasztok!

A marxim pizzája. Egy szó elég rá, tökéletes. Habár nem azt az igazi olasz vonalat viszi amit én kedvelek, több oka is van hogy a legkedveltebb pizzám lett.

Az első, hogy adnak szószt a pizza mellé. Igen, szósz, nem valami kecsöp undormányt, hanem, friss, fűszerezett paradicsom szószt, ami magában is nagyon finom.

A második, a tésztája. Ez a szűk keresztmetszet általában egy budapesti pizzában, hiszen bármilyen jó is a feltét minősége (általában nem) a tésztával mindent el lehet csapni. Van ugye a vastag élesztőízű, van a túl kelesztett vékony száraz, ízetlen, DE van a tökéletes ízű és állagú. Ilyen a Marxim pizza is. Valami csoda folytán időtlen idők óta ugyanazt a megszokott finom ízt hozzák, és igen, itt a tésztának jó íze van, nem pedig élesztő, vagy semmilyen. A közepe vékony, de nem szakad át, a széle pedig épphogy megpirult, ropogós.

A harmadik, hogy megfelelő mennyiséget tesznek rá mindenből. Sajt ugyanannyi van a legolcsóbb sima sajtoson, mint a legdrágábbon, egyszóval nem sajnálják.

Itt is a kedvencemet rendeltem, a kettes számú Mester és Margaritát. Szósz sajt, füstöltsajt. Valójában már többször végigettem az étlapot, ismerem mindet, ugyhogy inkább mindegyikről írok. :)

Általánosságban a pizzák melegen jók. Ezért ajánlott vagy helyszinen, vagy sütőben ujra melegítve enni. Illata csodálatos, csak éhesebb leszel tőle!

A feltétek mind jó minőségüek, bár a kagyló és az oliva bogyó változó néha, ám mennyiséggel sosincs baj.

A doboza egyedi, az étlap is, minden pizzának vicces eredeti Marximos neve van, pl Gulag pizza a Hawaii.

A szósz a tésztán ugyanaz amit a kész termék mellé is adnak, szóval tökéletes.

Az objektivitás kedvéért 43 pontot adok a feltétek változó minősége miatt, ám a szívemben mindig is 45 pontot érdemel ez a hely!

Kommentelőnk kedvéért, bár nem tartozik a fősodorba, megemlékezünk a lepényről. Lepény is Marxim specialitás, máshol még nem láttam. Vékony bucit sütnek a pizza tésztájából, félbevágják, és sajtot, tejfölt, sonkát, olivát tesznek bele, többféle is van. A zsenialitása szintén a tészta minőségéből fakad, ahogy írok róla összefut a nyál a számban, pedig nemrég ettem. Valamennyivel olcsóbb mint a pizzák, de jól lehet lakni vele.

Marximális élvezet!

A bejegyzés trackback címe:

https://pizzapusztito.blog.hu/api/trackback/id/tr151161172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amőbandita 2009.06.09. 12:56:15

Nekem is összefutott a nyál a számban... Szerintem a lepény fokhagymás tejföllel és egy kis üvegből mellé küldött szósszal a csúcsok csúcsa a Marximban. Mikor megyünk???
süti beállítások módosítása